isolatie

Veel geld besparen door jouw huis op te knappen

isolatie

Er zijn dagelijks duizenden mensen die zoeken naar manieren om te besparen. De beste besparing is een besparing die elke maand terugkomt. Betaal je veel aan de rente op een lening en weet je de lening over te sluiten, dan ben je alle overige maanden van de aflossing voordeliger uit. Dat geldt ook voor de mensen die bezig gaan met hun huis. Tel eens op hoeveel je jaarlijks betaalt aan het verwarmen en afkoelen van je huis, en lees daarna eens verder.

Betere isolatie

We willen altijd een prettige temperatuur hebben in huis. Dat is het beste voor het huis zelf, maar het is ook belangrijk voor onze gezondheid en het humeur van veel mensen. Daarom moeten de huizen in de winter verwarmd worden, en is er in de zomer koeling nodig. Hier gaat flink wat energie in zitten, en dat heeft niet zoveel te maken met de buitentemperatuur, hoewel dit vaak beweerd wordt. Het probleem is dat jouw huis de temperatuur niet vasthoudt, omdat de isolatiewaarde ver onder peil is. Dit kan te maken hebben met slecht sluitende ramen en deuren, maar ook enkelglas is een goede reden waarom je blijft stoken om het warm te krijgen. Aangezien de meeste warmte opstijgt, is het verstandig om eerst eens te kijken naar de dakisolatie.

De plek waar je het meest kunt winnen, is de muur. Een koude muur laat de koude temperatuur heel het huis doortrekken en kan zelfs zorgen voor tocht. Spouwmuurisolatie kan dit probleem gemakkelijk aanpakken. De spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat het huis veel beter in staat zal zijn om de temperatuur vast te houden, waardoor er veel bespaard kan worden op de maandlasten. Dat zijn kosten die elke maand terugkomen, en wanneer er elke maand tientjes bespaard kunnen worden, dan wordt dit al snel honderden euro’s op jaarbasis. Op die manier verdient de spouwmuurisolatie zich binnen de kortste keren weer terug, waarna je echt kunt beginnen met het optellen van de besparingen!